Finanskrisens positive ansigt

Vi brokker os over finanskrisen og giver den skylden for alverdens dårligdomme, men som dansker er der faktisk mange lyspunkter man kan glæde sig over!

finanskrisens positive ansigt
Den europæiske gældskrise på lån, stigende arbejdsløshed og generel mangel på penge har fyldt overskrifterne i alle vores aviser og blogs de sidste mange måneder, med den ene dårlige nyhed efter den anden, men for en stor gruppe danskere er der faktisk mange lyspunkter at finde i den dårlige europæiske økonomi og de mange lappeløsninger med lån på lån, de sydlandske lande har optaget.

Hvis du som investor har penge på kontoen eller en god forbindelse til et billigt lån, er det nu tiden er inde til at lave seriøse investeringer og lave gode opsparinger til pensionen.

Hvis Euroen kollapser vil priserne på græske, spanske og italienske ferieboliger rasle ned i pris og du vil kunne lave fantastiske gode investeringsmuligheder i dette, så skulle du ikke have penge stående på kontoen er det ikke helt dumt at finde en god samarbejdspartner der kan udstede et lån til dig med en billig rente, såsom boliglån med sikkerhed.

Hvis ikke du ønsker at investerer penge, vil du så i stedet kunne glæde dig over at det bliver utroligt billigt at rejse til sydeuropa på ferie, lidt som i gamle dage inden EU opstod og man rent faktisk fik noget for sine penge som dansker i udlandet.

Det der sker for tiden i mange af landene Europa minder meget om tiden omkring murens fald i Tyskland eller krisen i Rusland og Argentina hvor alting er blevet devalueret og stærke udenlandske investorer står klar til at sprøjte penge ind i landet.

Din løn bliver mere værd
I takt med Euroen bliver svagere over for den danske krone vil vores import af varer der handles i Euro falde i pris for os danskere og vi vil derfor kunne forøge vores forbrug uden at kunne mærke det på pengepungen.

En god ide for staten kunne være at smide en meget lille procentsat afgift på i den periode, så vi som forbrugere ikke mærker forskel i priserne og stadig har det samme rådighedsbeløb, men staten derimod vil få en god indtægtskilde derfra.

Hvad der så kan komme til diskussion er selvfølgelig at de bør fjerne afgifter fra andre ting så det kunne blive opvejet og vi som almene danske forbrugere ville have råd til at købe flere sunde madvare og andre ernæringsrigtige ting til en pris der gør vi ikke bliver fristet af de nemme og tit meget usunde måltider, man finder i samtlige supermarkeder og døgnbutikker.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *